beats by dre cheap

Zivot je Škola velika!

Bismillahir-Rahmanir-Rahim

Neka je hvala Allahu subhanehu ve te’ala koji je svjetlom Svoje knjige osvijetlio tamu dunjalučkog mraka, koji je s njom uputio zalutala srca, pa ih učinio spokojnim i smirenim u dušama iskrenih vjernika. Neka je najbolji salavat i selam na onoga koji je poslat kao milost svim svjetovima, čije su riječi i djela naš uzor na ovoj prolaznosti. Neka je mir i spas na njegovu časnu porodicu i ashabe radijallahu anhum, ali i na sve one koji koračaju njihovim putem, žive islam i upućuju druge ka uputi sve do Sudnjeg dana. Zaista je najbolji govor Allahov subhanehu ve te’ala govor, a najbolja uputa je uputa Njegova Poslanika sallallahu alejhi ve sellem. Najgore stvari su novotarije u vjeri, a svaka novotarija je zabluda, a svaka zabluda vodi ka vatri. O vi, koje je Allah subhanehu ve te'ala odabrao Svojim robovima i pomagačima Njegove vjere!Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu!

Zivot je Skola velika !

Svaki dan ucimo, zaboravljamo, pamtimo, primjenjujemo... polozimo ispit ili padnemo!

Onaj ko u Skolama padne, ponavlja razred, citavu godinu... a mi nesmijemo ponavljati iste greske... ne isplati se... i ako,treba valjda da nesto iz njih naucimo.

Tako i mi kada padneno u Zivotu, ustano, otresemo se i naucimo nesto i ne pravimo iste greske, nego pazimo, da na istoj greski ne padneno jer posljedice su velike... nekom bolne, nekog kosta mnogo sta...Zivota, Zivaca, Imetka, kazne kako na Dunjaluku, tako Allah najbolje zna i na Ahiretu.

Zato, sjedi i uci kroz Zivot, kroz svoja iskusenja i tudje lekcije... naucit ces, vjeruj...nesto!

Sve sto dolazi kroz tvoj Zivot i ispisane Knjige Zivota tvoga, dolazi kao iskusenje da te Allah ispita kakav si, ili da padnes pa da mu se vratis i pazis dalje kroz zivot, ili...budes spasen ili propadnes, zglajzas totalno!

Vrijem prolazi, odmice...

mnogo sta prodje kroz nas Zivot od dobra ili loseg...

Jucerasnji dan nemozes vratiti ali in sha Allah ces sutrasnji docekati... pa zato za jucerasnji se kaj, i za sutrasnji moli Allaha da te ne stavlja na ispite koje neces moci podnjeti, za one za koji si nespreman, za one na kojima si slab, da ti olaksa i pomogne...izaz i pomoc podari!

Zivot je ispisana Knjiga, ili Knjige dobrih i losih djela, zato se trudi da te ispite na vrijeme dajes, da ih polazes i punis Index Ahiretski da dobrim ocijenama, samo kako bi Allah bio zadovolja...

padnes, stisni zube, sjedi i uci i ne pravi iste greske i kaj se i idi dalje kroz Zivot...imaj samo oslonac na Gospodara, cvrsto ubjedenje, sabura i bice akobogda dobrih rezultata kroz Zivot.

Allah je od Milostivi, Najmilostivniji!

”… i za one koji se, kada grijeh počine ili kad se prema sebi ogriješe, Allaha sjete i oprost za grijehe svoje zamole – a ko će oprostiti grijehe ako ne Allah? – i koji svjesno u grijehu ne ustraju. Njih čeka nagrada – oprost od Gospodara njihova i džennetske bašče kroz koje će rijeke teći, u kojima će vječno ostati, a divne li nagrade za one koji budu tako postupili!” (Alu Imran, 135 i 136.)

Molim Allaha da nase knjige na Sudnjem danu prevagnu sa desne strane dobrih djela, da nam se Allah smiluje i oprosti, da nam olaksa ispite Dunjaluka, Kabura i Ahireta, da nas uvede u Dzennet Firdevs bez polaganja racuna i bez predhodne kazne u kaburu i Dzehennemu. allahumme aminAllaha subhanehu ve te'ala Robinja
http://allahovarobinjainsaallah.blogger.ba
06/11/2019 08:17